Середа, 15.05.2024, 22:00
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Меню сайту
Категорії розділу
Політика [1]
Новини Росії [33]
Армія і Флот [2]
Наука і техніка [59]
Грандіозні події [4]
Думки експертів [7]
Статистика Росії [26]
Будівництво в Росії [17]
Нові виробництва Росії [61]
Фінансові новини, торгівля [20]
Агропромисловий комплекс [26]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна

« 1 2 ... 6 7 8 9 »
Агропідприємство «Сад Гігант-Інгушетія» в 2016 році збільшило врожай яблук майже в 4 рази — до 7,5 тис. тонн.

Перші сади підприємство заклало в 2013 році в сільському поселенні Нестеровское Сунженського району.

За даними прес-служби, в 2014 році в господарстві зібрали більше 100 тонн зі 119 га садів, в 2015 році з цієї ж площі аграрії отримали понад 2 тис. тонн яблук, тобто понад 20 тонн з 1 га.

ТОВ «Сад Гігант-Інгушетія» з грудня минулого року виділилося з ВАТ «Братцевское» і стало самостійним агропромисловим підприємством, зберігши площі садів, які до 2021 року будуть розширені до 1,1 тис. га. Основним на ... Читати далі »
Категорія: Статистика Росії | Переглядів: 10250 | Дата: 23.11.2016 | Коментарів (0)

Саудити дуже незадоволені «Роснефтью». У них з під носа забрали солодкий індійський Essar Oil — нафтопереробний завод в індійському Вадинаре, на який претендувала саудівська компанія, був у підсумку куплений нашими нафтовиками. Чому саудити не змогли перебити нашу ставку грошима? Підозрюю, справа в закритих домовленості Володимира Путіна і Нарендри Моді, прем'єр-міністра Індії:

http://www.rbc.ru/business/15/10/2016/58024c079a794750d5d98fff

Чому цей завод так важливий для нас?

З двох причин. По-перше, Росія збирається прокладати нафтопровід в Індії через Китай. Коли проект буде реалізований, наявність нафтопереробного заводу в ... Читати далі »
Категорія: Фінансові новини, торгівля | Переглядів: 10272 | Дата: 22.11.2016 | Коментарів (0)

У Росії знайшли спосіб для значного збільшення видобутку золота.

Нещодавно з'явилася інформація про те, що в Міністерстві природних ресурсів і екології Росії вирішили зайнятися активним впровадженням міжнародного досвіду у галузі геологорозвідки золотоносних родовищ. У РФ можуть створити спеціальні геологорозвідувальні фонди, з яких будуть спонсорувати стартапи, спрямовані на проведення геологічних вишукувань для російських золотошукачів.

В іноземних ЗМІ звертають увагу на те, що дана ініціатива російського міністерства дуже схожа на те, як справи з золоторазведкой і видобутком йдуть в Канаді. У підсумку частка участі «золотих стартап ... Читати далі »
Категорія: Фінансові новини, торгівля | Переглядів: 10255 | Дата: 21.11.2016 | Коментарів (0)

Зростання індексу промислового виробництва Краснодарського краю з початку 2016 року перевищив 4%. В цілому, експерти вважають, що промисловість регіону показує стабільний розвиток: за період з січня по жовтень включно на Кубані випустили більше ніж у 3 рази більше сільськогосподарських збиральних машин і обладнання, а також у 2,7 рази більше комбайнів порівняно з обсягами виробництва 2015 року.

За даними прес-служби адміністрації регіону, за 10 місяців цього року промислові підприємства Краснодарського краю випустили продукції на загальну суму понад 195 мільярдів рублів. Лідерами за обсягами виробництва сталі підприємства, що спеціалізуються на виготовленні взуття, меблів, ... Читати далі »
Категорія: Статистика Росії | Переглядів: 10275 | Дата: 21.11.2016 | Коментарів (0)

«В акваторії вже завантажили більше 300 трубосвай, в тому числі на фарватерных опорах майже 60 трубосвай, — повідомив Рыженькин. — Для робіт в акваторії використовується 10 комплексів — так званих Упсів. Для збільшення темпу робіт кількість Упсів в листопаді-грудні буде доведено до 14 штук».

За його словами, на даний момент на шести морських опорах йде спорудження ростверків, готуються робочі майданчики для спорудження ростверків ще семи опор. Всього роботи ведуться на 29 морських опорах. Він також додав, що будівельники вже звели 175 опор для Кримського мосту 595 передбачених за проектом і ще понад 140 опор знаходяться в роботі.

Н ... Читати далі »
Категорія: Будівництво в Росії | Переглядів: 10264 | Дата: 19.11.2016 | Коментарів (0)

Вітчизняні компанії активно закуповують судна для роботи в складних льодових умовах.

Останнім часом в Росії з'явився новий тренд. Тепер не тільки в уряді звертають увагу на арктичні багатства РФ. Російські компанії також починають проявляти все більший інтерес до освоєння ресурсів Арктики.

Справа вже дійшла до того, що потужності вітчизняної суднобудівної індустрії вже не в змозі забезпечити потреби російського бізнесу, що претендує на свій шматок багатств перспективного регіону півночі країни.

Як приклад високого рівня зацікавленості російського бізнесу до перспектив роботи в Арктиці можна привести вітчизняну компанію «С ... Читати далі »
Категорія: Новини Росії | Переглядів: 10278 | Дата: 18.11.2016 | Коментарів (0)

Компанія «Кримські морепродукти», яка рік тому заклала устричну ферму на затоці Донузлав, планує створити власний розплідник.


Зараз на ділянці моря, де в часи СРСР розміщувалася одна з баз Чорноморського флоту, вирощують 6,5 млн устриць і близько 1 тис. тонн мідій. А в перспективі планують випускати 5 млн личинок для устричних ферм, у тому числі і на експорт.


Французькі личинки в кримській воді

«Французькі компанії йдуть нам назустріч, незважаючи на санкції. У нас з ними складається нормальне співробітництво», — розповідає начальник виробництва компанії «Кримські морепродукти» ... Читати далі »
Категорія: Агропромисловий комплекс | Переглядів: 10298 | Дата: 15.11.2016 | Коментарів (0)

Експерти коментують тенденцію РФ по активному нарощуванню обсягів золота.

За недавнім прогнозами World Gold Council, центральні банки всього світу активно збираються нарощувати свої золоті резерви в найближчі три роки. Відзначається, що найактивнішим серед покупців дорогоцінного металу став Банк Росії, а також Китай. Причини поточного положення в ситуації з золотом експертами називаються різні. В тому числі однією з причин була названа нестабільна ситуація в Америці, пов'язана з непередбачуваним результатом виборів, в результаті чого попит на «тиху гавань», золото, значно виріс.

Якщо згадати, які показники демонструвала Росія зі ... Читати далі »
Категорія: Думки експертів | Переглядів: 10270 | Дата: 15.11.2016 | Коментарів (0)

Росія піднялася на 11 позицій у світовому рейтингу Doing Business Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації, зайнявши 40-е місце. Про це свідчать дані опублікованого у вівторок доповіді міжнародних організацій.

У цьому році країна опинилася в рейтингу по створенню найбільш сприятливих умов для ведення бізнесу між Болгарією та Угорщиною і випередила такі держави, як Бельгія, Італія, Греція і Люксембург. Фахівці Всесвітнього банку відзначили прогрес Росії, передусім, у сфері реєстрації підприємств та у виконанні контрактів.

Очолила список Нова Зеландія, змістивши на другу позицію Сінгапур, який займав верхній рядок рейтингу протягом десяти років. У топ- ... Читати далі »
Категорія: Думки експертів | Переглядів: 10230 | Дата: 26.10.2016 | Коментарів (0)

Він дуже мужній і сильний, занадто впевнений у собі. Росія кричить йому про своє обожнювання, а ми, на жаль, цьому нічого протиставити не можемо...

Ніхто так не нервує Захід, як Путін — людина, в якому збереглася нестерпна мужність для нашого зажравшегося суспільства, яке віддає собі звіт в тому, що воно ВЖЕ не представляє інтереси всіх і вся. Глава держави — атлет, майстер бойових мистецтв, стрільби та полювання, а нашій громаді за смаком ідіоти-бігуни, гольфісти, ездуны на мото-лижах, і їм не до вподоби люди, типу Путіна.

Глава Росії — патріот, який мислить історично, стратегічно, як наступник царів і СРСР — такий їх просто дратує. Лід ... Читати далі »
Категорія: Думки експертів | Переглядів: 10242 | Дата: 15.10.2016 | Коментарів (0)

Росія повертає собі лідируючі позиції в експорті зерна на світові ринки, пише Bloomberg.

В країні спостерігається «фермерський ренесанс», і на передовій сільськогосподарського буму знаходиться пшениця, зазначає агентство. За останні кілька років фермеру з Краснодарського краю Андрію Бурдіну вдалося майже втричі збільшити обсяги врожаю і розширити розміри своєї ферми. Підскочили від продажу зерна прибутку він інвестує в розвиток бізнесу: до весни фермер планує обзавестися новим самохідним обприскувач John Deere вартістю близько 20 мільйонів рублів.

«Раніше люди жили одним днем. Зараз ми вже замислюємося про майбутнє», — сказав ферме ... Читати далі »
Категорія: Думки експертів | Переглядів: 10229 | Дата: 10.10.2016 | Коментарів (0)

В п. Верхошижемье Кіровської області відкрито завод з виробництва паливних гранул. Його виробнича потужність становить 4 тонни готової продукції на годину. Вартість будівництва склала близько 70 млн рублів.

На сьогоднішній день це найбільш сучасне і потужне виробництво пелет в регіоні. Введене в експлуатацію підприємство покликане утилізувати відходи лісопереробних підприємств району та області.

Реалізувала проект компанія «Форест» є підприємством замкнутого виробничого циклу — від заготівлі круглого лісу і його відновлення до упаковки готової продукції та її адресної доставки споживачеві.

— Із зростанням виробництва збільши ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10242 | Дата: 31.10.2015 | Коментарів (0)

Холдингова компанія «Агро-Мен», відкриваючи нову птахофабрику в селі Нижня Татья Краснокамского району, вирішила почати з лінійки по виробництву курячих яєць. Нещодавно сюди завезли 110 тисяч курчат. У планах підприємства — вирощування та переробка бройлерів.

Склад яєць, три корпуси з курами-несучками, котельня, в тій стороні — бункера для зберігання кормів... — молодий заступник гендиректора Михайло МИКОЛАЇВ охоплює поглядом «виросли» нещодавно будівлі і швидким кроком прямує в святу святих — корпус ремонтного молодняку. — Це наші діти, — посміхається він. — Привезли їх з Єкатеринбурга. Тамтешнє підприємство ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10224 | Дата: 08.10.2015 | Коментарів (0)

Група компаній «Ефко» запустила в місті Олексіївка Білгородської області завод з випуску кетчупів потужністю 36 тисяч тонн продукції на рік.

Запуск підприємства дозволив створити більше 160 нових робочих місць. Обсяг інвестицій у будівництво заводу склав близько 615 млн рублів.

На заводі будуть випускатися кетчупи під торговою маркою «Слобода» — провідним брендом ГК «ЕФКО», встигли завоювати любов споживачів не тільки в Росії, але і в 20 країнах світу. Як і вся інша лінійка торгової марки, кетчуп виготовляється виключно з натуральних продуктів без використання консервантів, штучних добавок, барвників, крохмалю та ГМО. ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10250 | Дата: 18.09.2015 | Коментарів (0)

Ford став першим іноземним автовиробником, що відкрив в Росії завод з випуску двигунів. Виробництво запустили в особливій економічній зоні (ВЕЗ) «Алабуга» в Татарстані.

Нове виробництво стане першим подібним проектом іноземного автомобільного бренду в Росії. Аналогічних заводів у зарубіжних автовиробників в Росії немає

Інвестиції в будівництво заводу склали 275 млн доларів. Він буде випускати 1,6-літрові мотори Ti-VCT Sigma в трьох варіантах потужності — 85, 105 і 125 л. с. Вони встановлюються в самих масових моделях Ford, у тому числі Ford Fiesta, Ford Fusion і Ford Focus.

«На заводі встановлено обладнання, що не має аналог ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10250 | Дата: 03.09.2015 | Коментарів (0)

На Тверському експериментально-механічному заводі, що входить до складу «ЗА «Будтехніка», здійснено запуск в серійне виробництво самого потужного витягу з лінійки однощоглових вантажопідйомних механізмів серії ПМГ, що випускаються в даний час.

Основою для розробки нового підйомника стала успішна попередня модель — ПМГ-1-10 (ПМГ-1500) вантажопідйомністю 1,5 тонни, запущена у виробництво в 2014 році.

Дана модель розроблялася як відповідь на потребу ринку в будівельних підйомних механізмах, що мають нескладну однощоглову конструкцію, але володіють значною вантажопідйомністю і більшою продуктивністю.

При найбільш поширеному вигл ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10252 | Дата: 17.08.2015 | Коментарів (0)

Напередодні професійного свята Дня металурга, ГК «Феррум» запустила високотехнологічне обладнання з виробництва електрозварних прямошовних труб круглого і прямого перерізу, затребуваною практично у всіх галузях народного господарства.

Це перша частина перспективи розвитку трубного виробництва, що дозволяє виробляти до 5 тисяч тонн продукції щомісяця в широкому діапазоні типорозмірів. Продукція сертифікована згідно ГОСТу і відповідає самим «досвідченим» стандартам якості.

В недалекому майбутньому планується розширення виробничих потужностей ДК «Феррум» за рахунок введення двох наступних ліній по виробництву труби, що дозволить ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10248 | Дата: 28.07.2015 | Коментарів (0)

Ульяновський завод АэроКомпозит вийшов на повний виробничий цикл. Завод розташований на промисловому майданчику АТ «Авіастар-СП». Обсяг інвестицій склав близько 5,5 млрд рублів. На сьогоднішній день створено 444 робочих місць.

Підприємство входить в першу трійку заводів світового рівня, що спеціалізуються на створенні композитного крила літака. Площа виробництва становить понад 90 тис кв. метрів. Основними видами виробленої продукції на заводі «АэроКомпозит-Ульяновськ» є силові конструкції та агрегати з композиційних матеріалів, що створюються за допомогою методу вакуумного інфузії.

На заводі виготовляються верхні і нижні панелі кесона к ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10257 | Дата: 15.07.2015 | Коментарів (0)

Комбікормовий завод у Таловском районі Воронезької області побудовано в рамках другого з чотирьох запланованих до реалізації етапів проекту зі створення вертикально інтегрованого холдингу в галузі свинарства групи компаній «АГРОЭКО». В рамках його першого і другого етапів вже побудовано 5 свинокомплексів загальною виробничою потужністю 70 тис тонн м'яса в живій вазі на рік. Загальний обсяг інвестицій Россельхозбанка в проект перевищує 9 млрд рублів.

Обсяг кредитних вкладень Россельхозбанка в будівництво заводу становить 1,7 млрд рублів. Підприємство буде виробляти до 240 тис тонн високоякісного корму в рік. Потужність елеватора становитиме 60 тис тонн однора ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10240 | Дата: 03.07.2015 | Коментарів (0)

Технологія, яку будуть використовувати на найбільшому підприємстві з виробництва цементу, дозволить нешкідливо знищувати відходи під час технологічного процесу в цементних печах.

Новий цех «Лафаржу» вже включає в себе лінію з подрібнення відходів. Але перед цим вони повинні бути відсортовані: відокремлені великі металеві частини, каміння, скло, органіка.

Унікальне виробництво реалізує принцип рециклінгу, завдяки якому відходи йдуть на виробництво паливного матеріалу, здатного заміщувати природний газ і інші дорогі джерела енергії. Вступник матеріал проходить кілька стадій підготовки і перевірки, а також має всі необхідні екологічні паспорти і сертиф ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10251 | Дата: 04.06.2015 | Коментарів (0)

У Криму збирають урожай морських делікатесів, тепер тут вирощують своїх власних устриць. У місцевих рестораторів вони вже нарозхват: чорноморських молюсків цінують не тільки за доступну ціну, їх головна перевага перед європейськими конкурентами — свіжість і унікальний смак. Кримських устриць ще в 19-му столітті навіть в Париж поставляли.

З тих пір як діє ембарго на імпортні устриці, за чорноморськими молюсками шикуються черги. Замовлення надходять зі всієї великої Росії. Однак поки маленький город в 5 гектарів здатний забезпечити делікатесом тільки Кримський півострів. Для повноцінного імпортозаміщення потрібна плантація в 20 гектарів. Вже в цьому році планується розш ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10235 | Дата: 18.05.2015 | Коментарів (0)

16.04.15 "Взуття Росії" починає виробництво жіночих та чоловічих кросівок під брендом All.go на фабриці в Новосибірську. Тестова партія взуття з 4 000 пар вже виготовляється на підприємстві. Для виробництва кросівок «Взуття Росії» освоїла нову технологію лиття підошов з надлегкого матеріалу ЕВА. Обладнання для цих цілей було придбано в 2014 році в рамках оснащення фабрики по виготовленню взуття з ЕВА. У продаж нові кросівки власного виробництва надійдуть в кінці квітня 2015 року.

Тестова лінійка кросівок, вироблених на власній фабриці, включає 4 моделі. Надалі кількість моделей буде розширюватися. Підошви з ЕВА, які не тільки є легкими, але і володіють ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10229 | Дата: 23.04.2015 | Коментарів (0)

В Інгушетії починає роботу новий м'ясо-молочний комплекс ТОВ «Молоко Інгушетії». Це перший сучасний тваринницький комплекс, побудований в регіоні.

На сьогоднішній день поголів'я нового комплексу налічує 285 корів голштино-фризької породи, а вже в травні поточного року їх кількість сягне 800. Крупнорогатый худобу привезли в Інгушетію з Оренбурзької області, Башкирії і Татарстану. Першу продукцію планується випустити вже в листопаді поточного року.

Тваринницький комплекс на 800 голів дійного стада потужністю 6 тис тонн молока та 150 тонн м'яса в забійній вазі на рік побудований в селі Сагопши Малгобекського району наприкінці минулого року. ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10237 | Дата: 07.04.2015 | Коментарів (0)

У Шахтах відкрито нове виробництво. Науково-виробнича компанія «НІКА» запустила виробництво ємностей для ЗВГ (зріджених вуглеводневих газів).

ТОВ «НВК НІКА» діє з серпня 2014 року. Основний вид продукції — стаціонарні модулі для роздачі пропан-бутанової суміші.

За зміну проводять два таких судини. Підприємство працює в дві зміни. Поки тут працюють близько 20 осіб. Найближчим часом планують збільшити штат до 40 фахівців.
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10261 | Дата: 22.03.2015 | Коментарів (0)

АЛРОСА почала видобуток руди на кімберлітової трубки «Ботуобинская» Нюрбинского гірничо-збагачувального комбінату в Якутії. Розкривні роботи, необхідні для підготовки рудного тіла до промислового видобутку, велися з 2013 року. Капітальні вкладення в підготовку за 2013-2014 роки склали близько 3 млрд рублів.

У 2015 році на трубці «Ботуобинская» планується добути 230 тис. тонн руди або близько 1 млн каратів алмазів. У перспективі, після виходу на проектну потужність 400 тис. тонн руди, трубка «Ботуобинская» буде приносити більше 2 млн каратів алмазів у рік. Проект передбачає розробку трубки відкритим способом, руда буде перероблятися на дію ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10234 | Дата: 11.03.2015 | Коментарів (0)

Тим часом вже починає вимальовуватися альтернатива доларовим світового порядку. Цілий ряд великих держав і країн висловили інтерес до вступу в нашу групу БРІК — союз Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР: посилання

Подивіться, будь ласка, на прикріплену до посту карту. (Взагалі, коли мова заходить про геополітику, завжди першим ділом дивіться на карту). Усередині відносно невеликого кола на карті живе більше людей, ніж на всій іншій планеті. При цьому неважко помітити, що всередині кола розташовані дві країни БРІКС — Індія і Китай.

Нагадаю, Індія має населення 1,22 млрд чоловік, Китай — 1,36 млрд осіб. Населення всього західного світу разом взя ... Читати далі »
Категорія: Грандіозні події | Переглядів: 10216 | Дата: 07.03.2015 | Коментарів (0)

У Новочебоксарске дано старт промислового виробництва сонячних модулів компанії «Хевел» — спільного підприємства Групи компаній «Ренова» і РОСНАНО.

Сумарний обсяг інвестицій у створення виробництва та інженерної інфраструктури склав 20 млрд руб. На новому підприємстві створено 300 робочих місць.

На заводі впроваджена тонкоплівкова технологія виробництва сонячних модулів методом напилення наношарів, що дозволяє в 200 разів скоротити використання кремнію — основного сировини в сонячній енергетиці. Сонячні модулі, вироблені в Новочебоксарске, здатні виробляти електрику навіть у похмуру погоду.

Продукція компанії &la ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10253 | Дата: 18.02.2015 | Коментарів (0)

Починаючи з 2015 року московський завод «Очаково» приступає до випуску нової для себе продукції — 100-відсоткових натуральних соків. Лінія з виробництва є першою і поки єдиною в Москві, побудованої російською компанією без участі іноземного капіталу. Обладнання закуплено в італійської компанії CFT і забезпечує повний цикл автоматизованого виробництва.

«Ми почали думати про цьому проекті два роки тому. Випускати не просто соки, а унікальні, дуже корисні, смачні суміші. Сьогодні, я вважаю, це єдине підприємство не тільки в Москві, а в Росії, що випускає такий асортимент», — повідомив президент ЗАТ МПБК «Очаково» Олексій Кочетов. ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10227 | Дата: 25.01.2015 | Коментарів (0)

Сьогодні в Обнінську відбулося відкриття адмін.-виробничого комплексу ЗАТ «Обнінська Енерготехнологічна компанія», приурочене до 15-річчя створення підприємства.

У заході взяли участь заступник міністра промисловості і торгівлі РФ Сергій Цыб губернатор Калузької області Анатолій Артамонов, голова адміністрації наукограда Олександр Авдєєв, голова наглядової ради Фонду сприяння розвитку малих форм підприємств у науково-технічній сфері Іван Бортник, а також ділові партнери компанії.

Свою діяльність «ОбнинскЭнергоТех» здійснювала на орендованих площах. Власний корпус побудований за підтримки адміністрації області і наукограда в зоні інноваці ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10250 | Дата: 21.01.2015 | Коментарів (0)

31 грудня в інгушському місті Карабулак відкрили одне з найбільших підприємств ПКФО — завод «Полімер» по виробництву облицювальних матеріалів і полімерних труб, вартістю 320 млн рублів. Нове підприємство володіє потужністю майже 20 тисяч тонн продукції в рік і його обслуговуванням займеться близько 200 осіб.

Будівництво заводу почалося в 2013 році в рамках ФЦП соціально-економічного розвитку Інгушетії до 2016 р. Інвестор ЗАТ «Техстрой» (Татарстан) за рахунок власних коштів додатково до вже наявного обладнання закупили і змонтували екструзійну техніку для виробництва поліетиленових труб.

Як зазначили на церемонії відкриття, в Росії ... Читати далі »
Категорія: Нові виробництва Росії | Переглядів: 10223 | Дата: 11.01.2015 | Коментарів (0)