Понеділок, 16.06.2025, 00:02
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
|
|
|
Головна » 2016 » Грудень » 6 » Виробництво морозива збільшилася на 10,5%
12:22 Виробництво морозива збільшилася на 10,5% |
На Міжнародній науково-практичній конференції «Нові інгредієнти та технології як основа оптимізації витрат у виробництві морозива в умовах імпортозаміщення», що відбулась 24-25 листопада в Москві генеральний директор Спілки виробників морозива Росії Валерій Елхов розповів про те, що цей рік можна по праву вважати однією з кращих для виробників морозива.
«Останні дані статистики свідчать про зростання виробництва морозива на 10,5%. Краще був тільки 2010 рік. Всього за цей період вироблено 378 тис. тонн морозива. Таким чином, є всі підстави вважати, що в цілому за 2016 рік виробництво морозива перевищить 400 тис. тонн. У поточному році зросли продажі ескімо, морозива в ріжках і стаканчиках на 15%, в минулому році цей показник становив 9%. У свою чергу, продажу морозива в крупній упаковці (рулети, торти, морозиво ванночках) знизилися», — прокоментував Валерій Елхов.
Однією з головних тем конференції стало збільшення експорту російського морозива. За даними Союзу виробників морозива Росії, за 7 місяців поточного року морозива продано 12,8 тис. тонн на 28 млн доларів. Після відомої події з подарунком пломбіру президентом Ст. Ст. Путіним лідера КНР тема поставок в Китай стала ажіотажної, обсяг поставок зріс на 15%. Тільки на Липецькому холодокомбінаті китайські партнери закупили 1400 тонн морозива. Варто зазначити, що на тлі зростання експорту імпорт знизився і становить менше 7 тис. тонн.
У цілому категорія морозива демонструє динаміку, в тому числі і в грошовому вираженні, де зростання можна назвати істотним, насамперед, за рахунок збільшення вартості продукції. Так, ціна на морозиво зросла на 15%, склавши близько 360 рублів за кілограм. Серед федеральних округів менша ціна виробників на морозиво у другому кварталі 2016 року встановилася в Південному ФО - 166 руб./кг. Найбільш висока споживча ціна зазначена в Північно-Західному ФО — 408,4 руб./кг.
На конференції керівники фабрик морозива зробили деякі висновки про стан і тенденції ринку. Учасники відзначили, що ринок стабільний, однак, конкуренція висока, тому виробники змушені шукати нестандартні рішення для просування продукції, враховуючи потреби населення. Так, у зв'язку з популяризацією здорового способу життя, зріс інтерес до морозива функціональної спрямованості — з меншим вмістом жиру і цукру, з біфідобактеріями, йогуртні різновиди. Покупці все більше уваги приділяють складу продукту, віддаючи перевагу натуральним інгредієнтам.В умовах кризи зростає споживання найбільш популярного виду морозива — у вафельному стаканчику, яка стає все різноманітнішим за наповнювачам, ароматів і смаків.
Незважаючи на дії різноманітних санкцій та обмежень, позитивна динаміка продажів дає можливість розвитку потужностей фабрик морозива і виведення нових продуктів на ринок.
|
Категорія: Статистика Росії |
Переглядів: 319
| Рейтинг: 0.0/0 |
|